Onderzoek en advies

 

 

Behoefte of noodzaak om meer inzicht te krijgen op het gebied van gastvrijheid en klantgerichtheid?

Ik ondersteun op:

    • strategie & beleidsontwikkeling, in het bijzonder in relatie tot organisatiecultuur

    • marketing & sales vanuit de ogen van de patient, client, klant, gast of eindgebruiker

    • onderzoek naar identiteit, imago en reputatie, in relatie tot klanttevredenheid en -loyaliteit

In een tijd waar de klant, gast, patient kortom de eindgebruiker meer en meer zijn menig kenbaar maakt en het voor het zeggen krijgt, zal de dienstverlening van uw organisatie daarop gebaseerd moeten zijn. Veel organisaties zeggen dat ze de eindgebruiker centraal stellen. Maar is dat zo? Processen en procedures zijn vaak opgesteld om de medewerkers eenduidig te laten werken en om het management inzage te geven in behaalde resultaten. Of de eindgebruiker daarbij gebaat is, is maar zeer de vraag. Wanneer u vertrek vanuit de wensen en behoeften van de patient, gast of klant, wanneer u zich daadwerkelijk in hem verdiept, kan dat betekenen dat sommige procedures op de schop moeten. Immers tevreden patiënten, klanten en gasten komen terug, geven positieve mond-tot-mond reclame, zijn loyaal, en geven u zelf (ongevraagd) advies hoe u uw service nog beter kan maken. Ze zijn betrokken als u dat ook bent, als u bevlogen bent in wat u doet en voor wie u dat doet.

Vanuit mijn ervaring in het werkveld en mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik in staat uw organisatie verder te helpen. Afhankelijk van uw probleem- en vraagstelling maak ik een op maat gemaakt voorstel voor u. Ik kan voor u een onderzoek geheel of gedeeltelijk op projectbasis uitvoeren, maar ook uw organisatie tijdelijk versterken als interim-onderzoeker.

De uitkomsten van mijn onderzoek helpen u te komen tot een afgewogen besluit over bijvoorbeeld de toeristische ontwikkeling van uw stad of regio. De praktijk heeft bewezen dat het helpt als externe expertise wordt benut om efficiënt en effectief onderzoek te doen. Daarvoor bent u bij AloA aan het goede adres.

Interesse of vragen: neem contact met mij op via a.lombarts@aloaconsultancy.nl