Sport, haar lectoren en kenniskringen

cover-sport-haar-lectorenSport, haar lectoren en kenniskringen, Lombarts, A., Vork, J. in Sportonderzoek op het HBO. NOC*NSF.

Toelichting
In het Hoger beroepsonderwijs is in 2001 in Nederland de functie van lector geïntroduceerd. Een lector op een hogeschool vervult een soortgelijke functie als een hoogleraar aan een universiteit. Aan het lectoraat is meestal ook een kenniskring verbonden, dat wil zeggen docenten uit de hogeschool die onderzoek en ontwikkeling doen in aanvulling op hun onderwijstaken.

Anno 2011 telt Nederland 24 lectoren die zich in meer of mindere mate bezighouden met het brede terrein van sport en bewegen (op een totaal van 532). In Sport, haar lectoren en kenniskringen komen zeventien van hen aan het woord. Wie zijn die lectoren die zich bezighouden met sportonderzoek? Is het instituut van lector zijn kinderjaren inmiddels ontgroeid? Wordt er tussen verschillende hogescholen aan gezamenlijke sportonderzoeken en -publicaties gewerkt of is dit nog verre toekomstmuziek?

In Sport, haar lectoren en kenniskringen vertellen sportlectoren als Koen Lemmink, Lars Borghouts, Mark van den Heuvel en Rob Oudkerk op een heldere manier en met verve over wat hen in hun praktijkgericht onderzoek bezighoudt, waar ze tegenaan lopen en wat hen drijft.

In het een na laatste hoofdstuk een bijdragen van Lector Angelique Lombarts en haar associate Lector Jacques Vork.

Download hier de publicatie: Sport haar lectoren en kenniskringen